7 smarta tips att tjäna pengar på internet

7 smarta tips att tjäna pengar på internet


7 tips att tjäna pengar på internet


zanox Partner värvar partner

 1. Sälj produkter med en Webshop
 2. Använd dig av Flattr
 3. Tjäna pengar som affiliate
 4. Internetundersökningar
 5. Bli en mystershopper
 6. Starta upp ditt projekt
 7. använd nätauktioner/annonsuppläggningsidor

 

 

1. Sälj din produkt i en webshop

Om du har en produkt att sälja så är en webshop ett ypperligt val för din försäljning. Idag finns det många lösningar för detta då man inte behöver kunna koda en webshop själv. Men känner du dig väldigt seriös över din produkt så är det nog bäst att ta kontakt med någon som kan bygga din webshop och hjälper dig med att skaffa ett eget domännamn, kodning, design och innehåll m.m.

Jag har själv byggt 3 webshoppar genom Cubecart och Prestashops open source lösningar. Cubecart börjar kännas lite gammalt och Prestashop börjar dominera.

Lösningarna blir bara enklare och enklare allt efter det tillverkas nya generationer av open source program.

Färdiga paketlösningar:
Ehandel butik +

 

E-handelsbutik.net erbjuder ditt företag
E-handel. Vi hjälper ditt företag med alla
aspekter inom e-handel.

 

 

 

 

 

Ebutik.se
Starweb.se

Dessa lösningar har ofta dyra månadskostnader..
och brukar inte innebära att du får någon egen riktig domän.

Efter en del feedback jag fått från ett internetiskt alterego perspektiv ;p , så erbjuder i alla fall Ebutik.se  behandling och pekning av domäner utan extra kostnader.  Detta är ju bra, dock får det inte glömmas att en avgift per år mellan 60-200 kr för ett domän-namn alltid tillkommer.

Olika opensource webshoppar

Prestashop – Helt klart bäst i mina ögon
oscommerce
Cubecart – baserat på oscommerce
Magento – baserat på oscommerce

Med någon som bygger upp en opensource webshop åt dig så ska du inte behöva betala mer än ett engångsbelopp för jobbet och ett årsbelopp för en domän, kanske nån mindre summa för support då och då. Priset beror ju förstås också på kvalitén av jobbet. Se till att du får referenser.

Domän

Ett domän-namn är enligt mig  en av de mest viktigaste ståndpunkterna i en hemsida Det innebär att du blir ägaren till din egen sida på internet och får namnge den till vad du vill så länge domänen inte är upptagen.

Webbhotell

Hos ett webbhotell hyr du en webbserver anpassad för att styra trafik och klara tillgänglighet för din domän.

I enkel term kan man jämföra ett webbhotell som en mapp på ditt skrivbord där du samlar all dina koder och filer till hemsidan du har. varav mappen i sig blir ditt domännamn.

Själv använder jag mig av Surftown… Fermus.se erbjuder 15% i rabatt när man beställer ett webbhotell med domän hos surftown från denna länk .

Om du inte vill ta del av mitt erbjudande så rekommenderar jag dessa webhotell att välja mellan:

Surftown
Surftown är ett webbhotell med hög klass och avancerad men lätt kontrollpanel. Mitt första val!

Jag har haft surftown sen en lång tid tillbaks och aldrig haft någonting att klaga på, inte ens när deras lokal vart översvämmad och hela servrar lades under vatten, efter någon dag var mina sidor uppe igen.

Loopia
Loopia är ett seriöst webbhotell som funnits med länge och rekommenderas  mest till företagskunder eller professionella användare. 

One.com
One.com är ett självklart val för många privatpersoner eftersom det är ett väldigt billigt webbhotell.

Binero
Binero , Sveriges bästa webbhotell både 2009 och 2010. Bra paketlösningar.

Finns åtskilliga andra webhotell men dessa är dom största och har dom bästa priserna just nu.

 

Tillbax till början på denna blogg

2. Använd Flattr.  OBS! Under beta testning.

Är du en artist , musiker , konstnär , skapare eller tror du bara att folk gillar det du gör men du vill inte hamna i mellanhänder som äter upp din kaka och bara ger dig smulorna..? börja då använda Flattr.

Flattr är en tjänst baserad på microtransaktioner och är till för att vanliga Svenssons ska kunna visa att dom gillar det du gör utan komplikationer ,
Själva iden är grundad utav bland annat  en från Piratebay vilket ironiskt nog i alla fall ger mig mer förtroende än pamparna på kostymbankerna som roffar åt sig det mesta av kakan.

Det behövs inte mer än en registrering på deras hemsida och upplägg av en knapp på din egen så är du igång.

Rekommenderar att ni läser http://flattr.com/about för att få en grund av varför flattr kom till.

Flattr är fortfarande under betatestning för att kunna försäkra sig att ingen kommer kunna utnyttja dessa knappar för sin egen vinning.

 

Tillbax till början på denna blogg

3. Tjäna pengar som affiliate

Om du bloggar , snickrar hemsidor eller dylikt så är det en bra början att börja med affiliates. Affiliatesnätverk är reklambyråer som hjälper dig att lägga till olika reklamannonser på din hemsida.

Det finns många affiliate nätverk att välja bland.

Själv använder jag mig av dessa:

Double.net
TradeDoubler
Commisson Junction
Adsense

 

Tillbax till början på denna blogg

4. Internetundersökningar

Har själv aldrig varit med i en åsiktspanel, men gillar du att recensera och testa saker så är detta självklart något för dig.

Din Åsikt
Panel.se
Åsiktstorget
Bonuspengar.se
Ciao Surveys

 

Tillbax till början på denna blogg

5.Bli en Mystery shopper.

Dessa ganska roliga jobb tar dig på olika utmaningar, du får ett mail om vad du ska göra.. tex besöka en HM butik för att luska ut hur du blir behandlad för att senare vidarebefodra denna info till din arbetsgivare..

Har hört om folk som faktiskt tjänat en hel del på dessa jobb.. någonting jag inte riktigt förstår eftersom jag själv får ungefär ett mail i månaden , fast då har jag ju aldrig accepterat ett uppdrag heller.

Hur mycket får man  i lön?
Det varierar, från 40 kr för att kort telefonsamtal, upp till ca 500 kr per besök.

Betterbusiness

 

Tillbax till början på denna blogg

6. Starta ett projekt

Har du en idé eller ett projekt som du aldrig skulle komma igång med för att du inte har ekonomi för det så är Kickstarter en bra idé.

Simon Klose gjorde detta med sin idé till en dokumentär om grundarna till thepiratebay.org.. hans mål var 25 000 dollar vilket slutade upp med att folk backade honom med 51 424 dollar.

Simon Klose’s kickstarter projekt

 

Tillbax till början på denna blogg

7. Nätauktioner, Annonsuppläggningssidor

Blocket och Tradera dominerar verkligen marknaden när det gäller detta. Tradera har utvecklats till någon massförsäljningssite där många importerar hem från t.e.x. Alibaba.com för att förhoppningsvis slippa tullavgifter.. sedan använder dom dessa sidor för att sälja varorna svart.

Det finns även seriösa företag som endast använder sig av tradera, så jag skall inte kasta alla över en kant..

 

Tillbax till början på denna blogg

UNDVIK DESSA ERBJUDANDEN!

.Hemsidor som erbjuder dig stora pengar för att jobba hemifrån utan att ens beskriva arbetet i sig.

.Företag som erbjuder pengar för reklam i din email.

.Sms reklam

 

Tillbax till början på denna blogg

 

6 Kommentarer

 1. Tack för detta!

 2. Tack själv! :)

 3. Bra inlägg. Vill bara inflika att du visst kan ha egen domän om du har en webshop hos e-butik.se – oavsett vilken butiksversion du väljer. Det kostar inget extra och du får hjälp att peka den rätt om du behöver det. :)

 4. Hej Dani och tack för din inflik!

  Detta låter ju bra! :)

  Men vad en del inte förstår är att ha ett domän-namn kostar mellan 80-200 kr per år. Ingeting att gnälla över men man har ju hört en del som undrar varför.. när dom redan betalat för sin webbshop eller sitt webbhotell, eller sin färdiga paketlösning från t.e.x. ebutik.se

 5. Hur menar du nu? Priset man betalar för en domän är ju egentligen otroligt lågt om man tänker efter? Personligen äger jag ett femtiotal domäner bara för att det är kul att ha dem typ. Jag tycker att de 80-200 kr är en väldigt låg summa i sammanhanget.

  Problemet tycker jag snarare är att folk inte fattar att det kostar pengar att starta företag – oavsett typ av företag. Kan man inte lägga några hundra i månaden på e-handelslösning och domän så borde man kanske vänta med att starta företag tills man har någon form av kapital att börja med?

 6. Ja det håller jag med om, otroligt lågt! vilket är bra.

  Det jag menar är att när ”kunden” betalat för sitt webbshop-paket så vill dom ha det så enkelt som möjligt.

  Det finns många som inte förstår att en domän är något helt eget att ta i . och oftast inte följer med när man vill ha en hemsida,webbshop eller liknande om man inte registrerar och gör det själv…

  Många jag pratat med är rädda för just domäner,webbhotell och oanade räkningar på detta, oavsett om det är billigt eller dyrt.

  Dom vill ha allt i ett på samma räkning om du förstår vad jag menar.. så enkelt som möjligt där dom bara vill betala en summa per år eller månad.

  Iofs är det ju väldigt lätt att erbjuda denna hjälp om kunden vill ha en egen domän, som Ebutik.se verkar göra!

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>