Få betalt för ditt arbete, eller stöd dina hjältar.

Flattr

Flattr – Det sociala sättet att få betalt online

 

Idag finns det många bloggare, utvecklare, designers, musiker,film makare, torrentsmakare, trackers, hemsidesnickare och andra kreatörer som har intresse att gynna konsumenter utan att tjäna så mycket själva på det. och tyvärr blandas ofta detta ihop med fula reklambanners och massreklam över hela hemsidor. (se TKJ :p )

Idag surfade jag in på TPB AFK ‘s hemsida och fick syn på en ny knapp kallad Flattr. Min första tanke var ”åh nej inte en till gilla/plussa/kittla/klappa knapp” .. men det visade sig efter lite undersökning att denna knapp ger ett budskap i rena pengar till skapare du gillar.

T.e.x. gillar jag idén av en dokumentär om The Piratebay.. Nu jag redan hjälpt till att finansiera denna dokumentär genom Simon Klose ‘s insamling hos kickstarter men vart ju bara tvungen att testa på denna knapp.

Denna video förklarar utmärkt vad det går ut på.

Alltså sätter konsumenten in  100 kr på flattr, av dessa 100 kr delas dessa upp mellan alla flattrknappar konsumenten klickat på.

Så har konsumenten klickat på 10 flattr knappar så har varje kreatör av dessa knappar fått 10kr var eftersom 10×10 är 100kr.

Jag vill själv kunna hjälpa dom jag tror på , dock är det svårt när man inte har så mycket att hjälpa med..  men 2 Euro i månaden är minimum vilket t.o.m. jag har råd med.. (inte denna månad dock) och jag väljer själv vart jag vill Flattra. + att inga kostymbanker kan ligga och bada sig i räntan på mina pengar.

Way to go! Flattr.

Registrera dig här:

Brinner du för att hjälpa så stöd mig gärna i mitt bloggande! ;p